Веган шоколадова сурова торта
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Веган шоколадова сурова торта

Веган шоколадова сурова торта

Румяна С.Румяна С.
Помощник Готвач
86516361335
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Тази веган торта е наистина страхотна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Накисваме орехите във вода за 4 часа, като първа стъпа от рецептата за Веган шоколадова сурова торта.

Отцедете ядките и ги измийте под течаща вода. Запечете ги в тефлонов тиган, като внимавате да не ги загорите. Добре е да ги печете малко по малко.

Слагаме ореховите печени ядки в кухненски робот и ги смиламе фино. Към тях добавяме фурмите, на които сме махнали костилките и по желание обелили и кокосовото масло + щипка сол. Смиламе всичко до получаване на плътна смес, подобна на тесто.

Поставяме метален ринг за торта в подходящ поднос и разпределяме равномерно ореховата смес.

В купата на блендера слагаме нарязаните на парчета банани и авокадо. Прибавяме и фурмите, както и всички останали съставки за крема от авокадо. Смиламе всичко за няколко минути, докато получим гладък хомогенен веган крем. Ако желаете по-гладък крем, обелете фурмите.

Изсипваме крема върху ореховия блат и заравняваме. Прибираме веган тортата в хладилника за няколко часа, а най-добре за една вечер.

По желание охладената шоколадова торта декорирайте с кокосови стъготини.

Уникална сурова торта!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: