Начин на приготвяне
Кората от лимон се настъргва на фино ренде за цитруси и се смесва със смлените бадеми и 80 г от захарта. Хубаво е всичко това да се смели за 10-20 секунди в блендер, за да отпусне цитрусовата кора маслата и ароматите си.
Към тази ароматна смес се слага маслото и се разбива на пухкаво кремче.
Добавят се едно по едно яйцата през 20 секунди при непрестанно разбиване. Така всяко едно ще се усвои добре, преди да се чукне следващото.
Сипва се останалата захар и ликьора, а към получената гладка смес се добавя и брашното, пресято с бакпулвера. Разбърква се до цялостното му усвояване.
Всичко се изсипва във форма за кейк с вместимост литър и половина, която предварително се намаслява и набрашнява (освен ако не е силиконова).
Кейкът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна 40-45 минути или до суха клечка.
Охлажда се върху решетка и се поднася с чаша горещо кафе, мляко или чай.
Да ви е сладко. Разкошният кейк с бадеми и ликьор е готов.