Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с ликьор и бадеми

Турско реване с ликьор и бадеми

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Турско реване с ликьор и бадеми
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Каквото и да сте чували за турските сладкиши - не е преувеличено - наистина са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 8 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • яйца - 7 бр.
  • прясно мляко - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ликьор - 1 с.л. (Бейлис или по избор)
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ликьор - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се раздеят от жълтъците. Бакпулверът се смесва с брашното. След това белтъците се разбиват на сняг, а към жълтъците се прибавя захарта, след което се разбиват на пухкав крем.

Ликьорът се прибавя към сместа на жълтъците, след което се разбърква. Брашнената смес се прибавя също към жълтъците. Всичко се бърка до получаването на гладък крем.

След това с шпатула се взима част от разбитите на сняг белтъци и се прибавя към другата смес, Бърка се отново с шпатула много внимателно.

Взима се още малко от белтъците и така малко по малко, докато белтъците не свършат. Полученото рядко тесто се изсипва въру хартия за печене в правоъгълна тава - ако тавата е по-малка, ще се получи по-дебел блат. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 -25 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Орез това време се приготвя сиропът, като водата и прясното мляко се кипват и към тях се добавя захарта. Оставя се да се сгъсти и най-накрая се добавя и ликьорът, предназначен за сиропа. Трябва да се получи по-гъст сироп.

Когато блатът за реването е изстинал и хартията за печене е отстранена, върху реването се нареждат бадеми и отгоре се излива сиропът, за да запечата ядката върху сладкиша и да го сиропира.

Реването трябва да се остви да почива поне едно денонощие, за да поеме хубаво сиропа. Сервира се охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: