Бобена салата с червено цвекло

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3241
6
02/03/2020
"Перфектната гарнитура към вашето ястие - бобена салата с червено цвекло "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • боб - 150 г, бял
  • червено цвекло - 1 малка глава
  • лук - 1 малка глава
  • див лук - 20 г
  • мащерка - 1 стрък, прясна
  • босилек - няколко пресни листенца
  • лютеница - 4 с.л., домашна
  • шарлан - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
  • сол - за накисване на боба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва предварително в подсолена студена вода и се оставя да престои едно денонощие в нея.

Водата се излива на следващия ден и се налива нова. Сварява се под капак на бавен огън, докато зрънцата се разпукат. Прецежда се от водата и се прехвърля в подходящ съд.

Прибавя се нарязаният на дребно кромид лук, нарязаното на кубчета обелено червено цвекло, лютеница, черен пипер и сол на вкус, накълцаните на ситно листенца див лук, босилек и мащерка.

Полива се със шарлан и домашен ябълков оцет, разбърква се хубаво. Готовата бобена салата се покрива и се оставя да престои поне час - два на хладно преди поднасяне.

Добър апетит! Бобената салата с червено цвекло е много вкусна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар