Начин на приготвяне
Подготвяме и загряваме барбекюто. Слагаме парчетата пикантна наденица в голям тиган, заливаме със студена вода и чакаме да заври. Оставяме ги да се охладят и ги изцеждаме хубаво от водата. Нарязваме всяко парче на шест части.
Измиваме и лука, и нарязваме бекона на малки парчета. Разрязваме агнешките бъбреци на четвъртинки.
Последователно нанизваме на шишчетата парчета наденица, бекон, бъбрек и лук. Слагаме готовите шишчета на загрятото барбекю и ги намазваме с топеното масло. Печем ги около 15 минути, като ги обръщаме от време на време. По наша преценка ги махаме от барбекюто.
Разрязваме двата домата на половинки и ги слагаме (с отрязаната част надолу) да се запекат на горещото барбекю за около 5 минути.
Подреждаме в четири чинии готовите и вкусни барбекю шишчета с бърз доматен сос, като във всяка чиния слагаме по 1 запечена доматена половинка.
Остава да приготвим само бързия доматен сос. За тази цел загряваме олиото в малък тиган. Задушаваме нарязания ситно лук, докато омекне. Добавяме обелените и нарязани на кубчета домати и барбекю соса.
Задушаваме още десетина минути, като разбъркваме от време на време.
Сервираме готовия доматен сос в отделна купичка, докато е още топъл.
Вече можем да се насладим на тази вкусотия.