Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Шишчета»Барбекю шишчета с доматен сос

Барбекю шишчета с доматен сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Барбекю шишчета с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни барберкю шишчета за една прекрасна вечер с добра компания"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр.
  • лук - 4 бр. глави
  • бекон - 4 бр. резени
  • агнешки бъбреци - 4 бр.
  • топено масло - 30 г
  • домати - 2 бр.
  • За доматения сос
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • барбекю сос - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме и загряваме барбекюто. Слагаме парчетата пикантна наденица в голям тиган, заливаме със студена вода и чакаме да заври. Оставяме ги да се охладят и ги изцеждаме хубаво от водата. Нарязваме всяко парче на шест части.

Измиваме и лука, и нарязваме бекона на малки парчета. Разрязваме агнешките бъбреци на четвъртинки.

Последователно нанизваме на шишчетата парчета наденица, бекон, бъбрек и лук. Слагаме готовите шишчета на загрятото барбекю и ги намазваме с топеното масло. Печем ги около 15 минути, като ги обръщаме от време на време. По наша преценка ги махаме от барбекюто.

Разрязваме двата домата на половинки и ги слагаме (с отрязаната част надолу) да се запекат на горещото барбекю за около 5 минути.

Подреждаме в четири чинии готовите и вкусни барбекю шишчета с бърз доматен сос, като във всяка чиния слагаме по 1 запечена доматена половинка.

Остава да приготвим само бързия доматен сос. За тази цел загряваме олиото в малък тиган. Задушаваме нарязания ситно лук, докато омекне. Добавяме обелените и нарязани на кубчета домати и барбекю соса.

Задушаваме още десетина минути, като разбъркваме от време на време.

Сервираме готовия доматен сос в отделна купичка, докато е още топъл.

Вече можем да се насладим на тази вкусотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: