Начин на приготвяне
Обработваме телешките пържоли, като премахваме излишните ципи и жили. Нарязваме ги на 1 см кубчета и ги нанизваме на бамбукови шишчета. Оставяме нашите сатай шишчета в подходящ съд, но да не е метален.
Смесваме соевия сос, растителното масло, чесъна и джинджифила в малка купа и изсипваме този сос върху сатай шишчетата. Фолираме чинията с маринованите шишчета и ги слагаме в хладилник за няколко часа или за цяла нощ.
Предварително загряваме барбекюто и го намазваме с мазнина. Слагаме маринованите сатай шишчета да се пекат, като ги обръщаме от всички страни. По наша преценка ги махаме от горещото барбекю и сервираме готовите шишчета с фъстъчен сос.
Фъстъченият сос го правим така: миксираме сока от ананас, фъстъченото масло, чесъна и лука на прах и двата вида сосове в малък тиган. Бъркаме хубаво на средна температура за около 5 минути и го сервираме топъл.
Много вкусни и ароматни телешки шишчета сатай с фъстъчен сос.