Шоколадова питка

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50426102356
Шоколадова питка
Снимка: Кирилова452
2 / 4
03/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Апетитът идва с шоколадовата питка, която вече е един от любимите ни сладкиши"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • какао - 50 г
  • черен шоколад - 30 г
  • ванилия
  • захар - 100 г
  • сол - 1 к.л.
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • бял шоколад - 1 бр. Милка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля леко и в него се разтваря маята с малко захар. Оставя се да шупне.

През това време брашното се пресява. Към него се добавят какаото, настърганият черен шоколад, ванилията, захарта, солта, маслото и разбитото яйце.

Добавя се маята и се замесва меко тесто. Ако тестото ви лепне, намажете ръцете си с олио и го омесете.

Не добавяйте още брашно, защото питката става твърда. Оставя се да почине 30 мин., покрито с кърпа. Премесва се и се разделя на топки.

Всяка топка се сплесква с длани и се поставя парче бял шоколад по средата. Оформя се топче и се слага в намазана с масло тавичка. Така се прави със всички топки.

Сладката питка се оставя още 30 мин покрита с кърпа и се пече на 170 градуса за 30 мин.

Останалият бял шоколад се разтопява на водна баня и се декорира питката с него.

Шоколадовата питка е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много хубаво се е получило.
03.03.2020 22:57