Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко и в него се разтваря маята с малко захар. Оставя се да шупне.
През това време брашното се пресява. Към него се добавят какаото, настърганият черен шоколад, ванилията, захарта, солта, маслото и разбитото яйце.
Добавя се маята и се замесва меко тесто. Ако тестото ви лепне, намажете ръцете си с олио и го омесете.
Не добавяйте още брашно, защото питката става твърда. Оставя се да почине 30 мин., покрито с кърпа. Премесва се и се разделя на топки.
Всяка топка се сплесква с длани и се поставя парче бял шоколад по средата. Оформя се топче и се слага в намазана с масло тавичка. Така се прави със всички топки.
Сладката питка се оставя още 30 мин покрита с кърпа и се пече на 170 градуса за 30 мин.
Останалият бял шоколад се разтопява на водна баня и се декорира питката с него.
Шоколадовата питка е страхотна.
Коментари