Шоколадова звезда

ГлорияГлория
Новак
24311
Шоколадова звезда
Снимка: Глория
1 / 3
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • течен шоколад
  • орехи - (по желание)
  • брашно
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар
  • сол
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - разтопетно или маргарин
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почваме със сладкото тесто: Правим кладенче в средата на брашното. Добавяме сухите съставки - суха мая, захар, сол и ванилия. След това течните-двата жълтъка, разтопения маргарин, прясното мляко и месим всички продукти до получаването на меко тесто. Увиваме го с кърпа и чакаме около 30 мин. да втаса.

След 30 минутна почивка запретваме ръкави! Намазваме кръгла тава с олио. Тестото го правим на дебело руло, след което разделяме на 4-ри равни парчета. И точим всяко едни парче до размера на тавата.

Първото парче мажем с течния шоколад, но аз го пуснах в микровълновата, за да стане по-течно. След това добавяме орехите.

Така последователно правим и с другите парчета като не мажем последният ред. След това слагаме чаша по средата на тавата и режем на четири равни части, след което всяка част по ще 4.

Вземаме две парчета и едната я завъртаме на ляво а другата на дясно и така с всички парчета. Мажем отгоре с белтъка на яйцето и печем на фурна на 180°.

ВАЖНО: СЛЕД КАТО ИЗВАДИМ ШОКОЛАДОВАТА ЗВЕЗДА ОТ ФУРНАТА ПРЪСКАМЕ С РЪЦЕ ВОДА ИЛИ МОКРИМ КЪРПА И СЛАГАМЕ ВЪРХУ НЕЯ, ЗА ДА ОСТАНЕ МЕКО!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: