Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Шоколадова фиеста

Питка Шоколадова фиеста

Питка Шоколадова фиеста
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Когато всяка хапка изпълва сърцето ви с музика, значи хапвате питка Шоколадова фиеста"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
  • прясно мляко - 350 мл
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 кг
  • течен шоколад - 1/2 кутийка (двуцветен)
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете продуктите на стайна температура поне за половин час. Активирайте маята с една чаша от топлото мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л брашно. Разбъркайте и покрийте с чиния, за да се активира маята по-бързо.

Пресейте брашното, добавете щипка сол. Направете отворче в брашното. Отделно разбийте яйцата с останалата захар и млякото. Сипете първо сместа с яйцата в кладенчето, а после маята. Замесете еластично тесто, което намажете с олио и оставете покрито да удвои обема си.

След като втаса тестото, го разделете на 2 части. Едната част разточете на обла кора, нарежете я на 12 триъгълника, на всяко триъгълниче сложете по лъжичка от течния шоколад. Завийте на кифличка.

Другата част тесто оформете по същия начин. С всички кифлички запълнете тавата, както на вас ви хареса. Аз ги подредих в центъра като цвете, останалите ги завих около тях и така запълних тавата.

Оставете питката да втаса, след което я намажете с разбития жълтък, 1 с.л. мляко и няколко капки олио. Поръсете със захар и печете готовата питка в загрята фурна на 170 градуса до златисто.

Питката Шоколадова фиеста е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: