Начин на приготвяне
Оставете продуктите на стайна температура поне за половин час. Активирайте маята с една чаша от топлото мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л брашно. Разбъркайте и покрийте с чиния, за да се активира маята по-бързо.
Пресейте брашното, добавете щипка сол. Направете отворче в брашното. Отделно разбийте яйцата с останалата захар и млякото. Сипете първо сместа с яйцата в кладенчето, а после маята. Замесете еластично тесто, което намажете с олио и оставете покрито да удвои обема си.
След като втаса тестото, го разделете на 2 части. Едната част разточете на обла кора, нарежете я на 12 триъгълника, на всяко триъгълниче сложете по лъжичка от течния шоколад. Завийте на кифличка.
Другата част тесто оформете по същия начин. С всички кифлички запълнете тавата, както на вас ви хареса. Аз ги подредих в центъра като цвете, останалите ги завих около тях и така запълних тавата.
Оставете питката да втаса, след което я намажете с разбития жълтък, 1 с.л. мляко и няколко капки олио. Поръсете със захар и печете готовата питка в загрята фурна на 170 градуса до златисто.
Питката Шоколадова фиеста е готова.