Начин на приготвяне
Бланширайте спанака, след което го отцедете.
Отцедете добре нахута от консерва. Прехвърлете го заедно с бланширания спанак в каната на чопър.
Добавете към тях магданоз, стрък чесън и налейте олио. Пасирайте всичко до гладко пюре.
Към сместа сипете типовото брашно, кимиона, бакпулвера и галетата, овкусете със сос. Трябва да се получи смес с гъстотата на кайма.
Оформете малки топчета, които могат да се запържат в олио или да се наредят в тава с хартия за печене и да се поръсят с малко олио, след което да се запекат в умерено загрята фурна.
Пригответе гарнитурата за фалафелите. Загрейте масло в тиган в задушете размразени броколи за кратко. Овкусете ги със сол и лимонов сок.
Поднесете фалафелите с млечен сос и задушените броколи.
Леките спаначени фалафели са готови.