Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Мъфини от карфиол с пушена сьомга и кашкавал

Мъфини от карфиол с пушена сьомга и кашкавал

Мъфини от карфиол с пушена сьомга и кашкавал4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Богати солени мъфини - чудесна изненада за гладници, която може да поднесете по всяко време"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 2 с.л. сух /може и пресен/
  • лимони - кората от 1/2
  • кашкавал - около 250 г
  • пушена сьомга - 10 тънки парченца
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на цветчета, сварява се в подсолена вода за около 15 мин. Отцеждат се добре и се пасира.

Добавят се 2 яйца, сол и черен пипер на вкус, копър, кората на 1/2 лимон.

Малки формички или чашки (4-5 бр.), подходящи за печене във фурната, се намазняват добре.

Карфиолената смес се разделя по равно в чашките.

С лъжица се прави малка вдлъбнатина в средата и се поръсва с по 2 с.л. настърган кашкавал (аз ползвах твърда моцарела).

Пекох апетитните солени мъфини на 180 градуса за 25-35 мин.

Вадят се и във всяко се слагат по 2 тънки парчета пушена сьомга, върху които се чуква по едно яйце, което обилно се покрива с още настърган кашкавал (аз ползвах този път Чедър с пушена паприка).

Допекох мъфините от карфиол с пушена сьомга и кашкавал още 15 мин, докато се зачервят.

Сервирах поръсени с още пресен копър. Приятно както за вкусен стартер, така и за основно ястие.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: