Начин на приготвяне
Измийте пилешките бутчета и ги залейте с обилно количество вода. Сложете да се сварят на умерен огън с щипка-две сол и лъжица зехтин по желание.
Накълцайте праза на дребно, а гъбите обелете и нарежете на по-едро. Аз използвах смес от пресни кафеви и бели печурки.
Загрейте маслото и олиото на умерен огън и запържете праза, след това сложете и гъбите и увеличете огъня. След 3 минути сипете и ориза и него също запържете добре, като добавите и подправките и сол към ориза с гъби.
През това време си загрейте фурната до 190-200 градуса.
Сместа от ориз, праз и гъби разпределете в тавичка, залейте с бульона от варенето на пилето (частта течност /ориз според указанията на пакета, при нужда долейте вода). Отгоре подредете бутчетата.
Печете апетитното пиле с ориз, докато оризът поеме течността - около 25-30 минути.
Добър апетит с тези парти бутчета с ориз и гъби на фурна!
Коментари