Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени на фурна хрупкави крилца и парти бутчета

Печени на фурна хрупкави крилца и парти бутчета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени на фурна хрупкави крилца и парти бутчета
Снимка: Зори
1 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Защо ви е фурна, ако в нея не печете хрупкави пилешки крилца и парти бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1.5 кг и парти бутчета
  • масло - 100 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка по - едра
  • картофен чипс - 1 ч.ч., счукан в хаванче
  • картофено пюре - 4 с.л. на прах
  • копър - 1 ч.л., сух
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. *
  • чесън - 1 с.л. на гранули
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките парти бутчета и крилца се почистват и измиват.

Прехвърлят се в тенджера, заливат се със студена вода и се слагат на котлона да заври водата. Щом заври, засичат се пет - шест минути и се дърпат от котлона.

Изцеждат се в гевгир.

Сухите съставки се смесват в подходяща купа.

Маслото се загрява в тиган с една лъжица олио и една едра разделена на две скилидка чесън.

Бутчетата и крилцата се прехвърлят едно по едно в загрятото масло, обръщат се и се прехвърлят в купата със сухите съставки.

Всяко крилце и бутче се овалва с леко притискане и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене

Пекат се около 20 - 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса и включен вентилатор до образуване на златиста коричка.

Поднасят се с разпределен в купички сос Тартар.

Добър апетит!

* Зеленчуците са смлени на брашно в електрическа кафемелачка - праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка.

Печените на фурна хрупкави крилца и парти бутчета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: