Начин на приготвяне
Пилешките парти бутчета и крилца се почистват и измиват.
Прехвърлят се в тенджера, заливат се със студена вода и се слагат на котлона да заври водата. Щом заври, засичат се пет - шест минути и се дърпат от котлона.
Изцеждат се в гевгир.
Сухите съставки се смесват в подходяща купа.
Маслото се загрява в тиган с една лъжица олио и една едра разделена на две скилидка чесън.
Бутчетата и крилцата се прехвърлят едно по едно в загрятото масло, обръщат се и се прехвърлят в купата със сухите съставки.
Всяко крилце и бутче се овалва с леко притискане и се прехвърля в тавичка върху хартия за печене
Пекат се около 20 - 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса и включен вентилатор до образуване на златиста коричка.
Поднасят се с разпределен в купички сос Тартар.
Добър апетит!
* Зеленчуците са смлени на брашно в електрическа кафемелачка - праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка.
Печените на фурна хрупкави крилца и парти бутчета са много вкусни.