Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Парти бутчета с ориз и картофи

Парти бутчета с ориз и картофи

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Парти бутчета с ориз и картофи
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Готови сме за гости с тези страхотни парти бутчета с ориз и картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 4 ч.ч. домашен
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 2 бр. листа
  • бахар - 2 зърна
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер - млян
  • уни сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявяме бутчетата със солта, пипера и уни соса. Запечатваме ги в в тиган, изваждаме и подреждаме в обла тава.

В дълбок тиган запържваме ситно нарязаните две глави лук и настъргания морков, чесъна, картофите на кубчета, добавяме и ориза.

След като стане прозрачен, добавяме 4 чаши от вкусния домашен бульон.

Подправяме със солта и добавяме кърито и куркумата. Добавяме дафиновия лист, бахара и зърната черен пипер.

Прехвърляме ориза в тавата около парти бутчетата.

Мятаме във фурна да се пече до приятен загар на месото и слънчево жълто на ориза.

След изпичането на сочните пилешки бутчета, похлупваме тавата с по-голяма и оставяме ориза да набъбне и поеме всичката вода и бульон.

Вкусно да ви е с тези парти бутчета с ориз и картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: