Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с кюфтета

Макарони на фурна с кюфтета

Макарони на фурна с кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Има и макарони, има и кюфтенца - какво повече ни трябва"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • кайма - 300 г
  • яйце - 1 бр.
  • хляб - филийка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 1/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • за соса
  • доматено пюре - 500 г
  • дафинов лист - 1бр
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в прясното мляко. Сложете в купа каймата, яйцето, солта, черния пипер, чесъна (пресован) и филийката хляб, добре изцедена.

Омесете каймата, докато стане на трохи. Оформете малки кюфтенца.

Оваляйте ги в брашно и изпържете в малко мазнина. Извадете и заделете.

В същата мазнина изпържете лука, нарязан на дребно. Добавете доматеното пюре, захарта, солта, дафиновия лист и черния пипер. Варете на слаб котлон около 20 минути.

Сварете макароните според указанието на опаковката. Извадете и прецедете.

Сложете ги в доматена салца. Разбъркайте добре и прехвърлете в тавичка.

Поставете кюфтенцата отгоре, поръсете с кашкавал и сложете във фурната.

Печете приготвените макарони на фурна, докато се разтопи кашкавалът.

Извадете и сервирайте макароните на фурна с кюфтета, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: