Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Рибни кюфтета на фурна

Рибни кюфтета на фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибни кюфтета на фурна1 / 2
26/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"С точната рецепта всеки може да приготви сочни рибни кюфтенца на фурна"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • хляб - 3 филии
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • бяло вино - 30 мл
  • олио - 120 мл
  • магданоз - ½ връзка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се почиства от кожата и се смила. Добавя се накиснатият предварително хляб, яйцето, част от лука, магданоза и солта. Приготвят се елипсообразни кюфтета, които се панират в брашно и се изпържват в загрята мазнина.

В останалото олио се запържват останалата част от лука и чушките, доматите, чесънът и брашното. Разрежда се с вода и се прехвърля в тава.

Слага се в предварително загрята фурна и след като поври 15 минути, се добавят изпържените кюфтета, черен пипер и резенчета лимон. Оставя се да къкри още десет минути и се изважда от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: