Начин на приготвяне
Накиснете филийката хляб в прясното мляко. Сложете в купа каймата, яйцето, солта, черния пипер, чесъна (пресован) и филийката хляб, добре изцедена.
Омесете каймата, докато стане на трохи. Оформете малки кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно и изпържете в малко мазнина. Извадете и заделете.
В същата мазнина изпържете лука, нарязан на дребно. Добавете доматеното пюре, захарта, солта, дафиновия лист и черния пипер. Варете на слаб котлон около 20 минути.
Сварете макароните според указанието на опаковката. Извадете и прецедете.
Сложете ги в доматена салца. Разбъркайте добре и прехвърлете в тавичка.
Поставете кюфтенцата отгоре, поръсете с кашкавал и сложете във фурната.
Печете приготвените макарони на фурна, докато се разтопи кашкавалът.
Извадете и сервирайте макароните на фурна с кюфтета, докато е топло.