Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печен бут от сърна

Печен бут от сърна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен бут от сърна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4-6
"На ловджиите им е лесно - стрелят и толкова. А приготвянето на месото иска майсторлък!"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - бут
  • оцет
  • масло
  • сланина - шарена
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.

Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото. След като го извадим го отцеждам, печем в тавичка на чието дъно сме наредили парчета сланина. Дъното на тавичката се маже с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
А от къде го вземате това сърнешко месо, че ми е малко интересно?
07.05.2016 07:56
2
1