Начин на приготвяне
В тенджера се наливат 2 литра вода, добавя се черният пипер, нарязаните моркови, карамфилчетата, солта и всичко се вари 15 минути.
Добавя се оцетът и веднага се сваля от котлона. Охлажда се и в маринатата се слага сърнешкото. Оставя се да престои 6 часа.
Вади се от маринатата, слага се в тава, като се добавят 50 грама свинска мас, и се пече до омекване на 220 °C. От време на време се полива вода.
Приготвя се сос, като се разтопява останалата мас, добавя се ситно нарязаният бекон и захарта и се загрява до леко карамелизиране.
Разрежда се с малко бяло вино и сосът се вари, докато морковите не омекнат напълно. При нужда долейте вода.
Добавя се сосът от печенето на месото, добавя се малко вода, брашно и настърганата лимонова кора. Кипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски.
Сърнешкото по френски можете да поднесете с този страхотен френски огретен, а за десерт предлагаме едно френско крем брюле.