Солени кроасанчета за малки и големи

06/03/2020
"Домашни солени кроасанчета за всички у дома "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 944
  • Преглеждания за месеца4944
  • Преглеждания за седмицата1282
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

* ч.ч - 250 мл

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете всички продукти вътре. Замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на две равни части. Вземете едната част и разделете на 9 питки или общо 18.

9-те питки разточете на тънко, колкото една чиния диаметър, като между всеки лист мажете с мекото краве масло. Последната кора не се маже.

Постъпете по същия начин и с останалите 9 питки. Ще получите две купчинки тесто с по 9 питки.

Разточете ги и двете по отделно на две големи кръгли кори.

Всяка разрязвате на 8 триъгълника като за пица, слагате плънката и завивате от широката към тясната част на кифлички.

Готовите кроасанчета и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко. Поръсете със сусам.

Оставете за 30 минути да втасат.

Печете солените кроасанчета за малки и големи на 190 градуса за около 40-45 минути.

Източник:кажи м Anelia Lia

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар