Начин на приготвяне
Маята се разтваря в част от млякото захарта и брашно - 2-3 лъж. Оставя се да шупне.
Яйцето, киселото мляко, олиото и половината краве масло и активираната мая се замесват на меко тесто. Разделя се на 6 еднакви питки.
Всяка се разточва на кора и се маже с кравето масло. Следващата се разточва и се слага върху първата и така до последната. Тя не се маже.
Всичките шест се разточват на тънка кора кръгла. Разрязва се на 4 части. Всяка четвърт на още четири или пет триъгълника. Да не са много големи кифличките.
Слага се парченце сирене в широката част на триъгълника и се навива на кифличка към тясната страна.
Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние, защото кроасаните удвояват обема си.
Оставят се да втасат около половин час. Мажат се с жълтъка, разбит с 1 ч.л. прясно мляко. Поръсват се със сусам. Пекат се на 180 градуса до зачервяване.
Солените кроасанчета със сол са готови.