Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Солени кроасанчета за малки и големи

Солени кроасанчета за малки и големи

Солени кроасанчета за малки и големи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
16
"Домашни солени кроасанчета за всички у дома"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 2 ч.ч
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 к.л
  • прясна мая - 1/2 пак
  • брашно - между 4 и 5 ч.ч.
  • краве масло - 175 г (на стайна температура)
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • за плънката
  • крема сирене - краве сирене
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

* ч.ч - 250 мл

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете всички продукти вътре. Замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на две равни части. Вземете едната част и разделете на 9 питки или общо 18.

9-те питки разточете на тънко, колкото една чиния диаметър, като между всеки лист мажете с мекото краве масло. Последната кора не се маже.

Постъпете по същия начин и с останалите 9 питки. Ще получите две купчинки тесто с по 9 питки.

Разточете ги и двете по отделно на две големи кръгли кори.

Всяка разрязвате на 8 триъгълника като за пица, слагате плънката и завивате от широката към тясната част на кифлички.

Готовите кроасанчета и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко. Поръсете със сусам.

Оставете за 30 минути да втасат.

Печете солените кроасанчета за малки и големи на 190 градуса за около 40-45 минути.

Източник:кажи м Anelia Lia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: