Начин на приготвяне
Лек, свежарски и чудесен кекс за почерпка.
Рецептата е пълна импровизация.
В купа с миксер се разбиват яйцата със захарта и портокалова есенция.
Добавя се сок и кора от половин портокал, после пълнозърнесто брашно и бакпулверът.
Накрая прибавяме парченца черен шоколад, разбърква се кексовата смес и сипваме в тава 24 см върху хартия за печене.
Печем блата в загрята фурна 180°C до суха клечка и изваждаме да се охлади.
С къдрав нож срязваме на две половинки.
Поставя се в поднос, намазва се с плодовото кисело мляко с ягоди и поръсваме с черен шоколад. Отгоре се захлупва с втората половина от блата.
Загрява се течна сметана с начупен черен шоколад да се получи гладка смес.
Оставяме малко да се охлади и с чаена лъжичка се намазва пълнозърнестият кекс, като преди това се нарязва на 8 парчета.
Готовият кекс се декорира с парченца портокал и захарни перли.
Опитах го - този пълнозърнест кекс с шоколад и портокал е чудесен е за почерпка и за хапване по всяко време!
Да ви е сладко!