Зелеви сарми с кайма

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
122
227
21/08/2013
"С повод и без повод зимата ще се разлюти, ако в дома ви няма зелеви сарми "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271 638
  • Преглеждания за месеца3458
  • Преглеждания за седмицата564
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Първо попарете зелевите листа, за да омекнат.

Може да приготвите сармите в 2 варианта - със запръжка или без. Ако не искате да пържите, смесете ситно нарязания лук, настърганите домати и моркови, ориза, мазнината, червения- и черния пипер, кимиона и сол на вкус с каймата. Със сместа напълнете сармите.

Вторият вариант е да запържите продуктите в тази последователност в сгорещената мазнина. Завитите зелеви сарми с кайма се подреждат в тенджера, заливат се с вода или бульон от месо, притискат се с чиния и се варят, докато останат на мазнина.

Забележка: Вместо кайма може да използвате накълцано ситно месо.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Georgi
Georgi
30.01.2019 15:11
Reshih dnes da q probvam
0
0
Валерия
Валерия
06.03.2014 12:45
и аз ще се впусна в това приключение днес :) и ще пиша резултата :)
4
1
ani4ka
ani4ka
13.11.2013 21:19
Днес направих сърмите и станаха много вкусни .
9
3