Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете едно яйце, пресована скилидка чесън, 30 г настърган пармезан, накиснатия във вода, натрошен и изстискан хляб.
Овкусете сместа за кюфтетата с щипка черен пипер и щипка индийско орехче.
Омесете добре продуктите и оставете за час, за да се овкуси добре каймата. Застелете с парче хартия за печене тавичка.
Намаслете леко със зехтин. С намаслени ръце направете малки кюфтенца, които оваляйте в натрошен корнфлейкс.
Наредете ги в тавичката. Полейте всяко кюфте с 1 с.л. зехтин.
Изпечете на 170°C в предварително загрята фурна за около 35 мин.
Поднесете печените кюфтета с корнфлейкс с доматен или млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!