Моята страхотна торта Мимоза

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
417
3k
956
1k
10/03/2020
"Сладко изкушение, наречено торта Мимоза - запознайте се тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сметанова Торта

Начин на приготвяне

Нарича се торта Мимоза, защото в Италия едно време е цъфтяло само това цвете (храстче) и са го подарявали на жените по случай 8 март и оттам някой сладкар е измислил и оригиналната торта. Много е вкусна и сладка - точно като жената!

Ето как приготвям моята страхотна торта Мимоза.

Ягодите предишния ден ги нарязваме на ситно, поръсваме със захар и лимон, оставяме ги една нощ в хладилника.

Блата го пека на едно и след това го разрязвам на 3 части, като долния и горния използвам за вкусната сметанова торта, а средния нарязваме на ситно.

След като е готов кремът, го охлаждаме, разбиваме сметаната и я прибавяме към крема. Аз слагам и малко кондензирано мляко в крема.

Изцеждаме ягодите, за да използваме сиропа, ако е малко, добавяме вода.

Полагаме единия блат, сиропираме, след което слагаме от крема обилно. После върху крема слагаме по целия блат нарязаните ягоди.

Поставяме другия блат, сиропираме, слагаме остатъка от крема, разнасяме го добре навсякъде и отстрани.

После взимаме нарязания на ситно блат и ръсим навсякъде, ягодите отгоре са пожелание.

Източник: Lidiya Ovcharova - Кулинарна мрежа

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар