Начин на приготвяне
Карфиола накъсваме на розички и варим в леко подсолена вода за около 5 минути.
Гъбите, лука и чесъна режем на ситно.
В тенджера загряваме мазнина и запържваме на среден огън лука, след което добавяме гъбите и най-накрая чесъна. Готвим за кратко, а през това време прецеждаме вече сварените розички от карфиол.
В тенжерката със зеленчуците добавяме доматена и пиперена паста, разбъркваме за минутка и добавяме карфиола.
Сипваме бульона или водичката, ако нямате такъв, и похлупваме с капак.
Готвим за около 15 минути. След това добавяме и сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер.
Готвим още малко и пасираме супата от карфиол много добре.
Връщаме на котлона и добавяме маслото към гъбената супа.
Зеленчуковата кремсупа ни е готова.
Може да сервирате с крутончета по желание.
Тази кремсупа от карфиол и гъби е любимата супичка на моето семейство, всеки, който я е пробвал, много я харесва.
Добър апетит!