Начин на приготвяне
Можете да разбиете с всичките яйца един голям блат и след това да го разрежете, аз опекох два, като разделих продуктите.
Разбиваме яйцата до получаване на пухкав крем, след това добавяме смлените орехи, брашното и бакпулвера.
Изсипваме сместа в тава за печене, намаслена и постлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути.
След това охлаждаме напълно готовите блатове.
Щом са се охладили, се захващаме с крема, като за целта разбиваме сладкарска сметана първо.
След това в друга купа разбиваме маслото (на стайна температура), пудрата захар и жълтъците, постепенно добавяме и сметаната до получаване на гладка смес.
Сглобяваме ореховата торта, като редим ред блат, ред крем и накрая намазваме цялата торта с останалия крем.
Украсяваме със смлени орехи или цели по желание.
Ореховата торта с маслен крем е готова.
Коментари