Курабийки с масло и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Курабийки с масло и канела
Снимка: Марияна
1 / 4
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ароматни и вкусни, такива курабийки са ни на сърце"

Необходими Продукти

  • канела - 1 ч.л
  • индийско орехче - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч тип 500
  • захар - ½ ч.ч
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим маслото и яйцето на стайна температура.

В купа слагаме яйцето и захарта и ги разбиваме с миксера много добре, докато се разтопи захарта и сместа стане гъста.

Прибавяме мекото масло, канелата, солта и индийско орехче вътре в купата и пак разбиваме с миксера продължително.

Пресяваме брашното със сито. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме.

Прибавяме в брашното на части. Замесва си меко маслено тесто.

В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Отгоре нареждаме канелените сладки на разстояние едно от друго.

Оформяме си топчета с ръце, приблизително колкото орех трябва да са готовите курабийки. Получават се 25 бр. сладки.

Печем в загрята на 170°C фурна до готовност.

Вадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radina Petrova
Radina Petrova
Курабийките изглеждат чудесно! Колко масло се слага? :)
21.03.2021 19:58