Начин на приготвяне
Вадим маслото и яйцето на стайна температура.
В купа слагаме яйцето и захарта и ги разбиваме с миксера много добре, докато се разтопи захарта и сместа стане гъста.
Прибавяме мекото масло, канелата, солта и индийско орехче вътре в купата и пак разбиваме с миксера продължително.
Пресяваме брашното със сито. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме.
Прибавяме в брашното на части. Замесва си меко маслено тесто.
В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Отгоре нареждаме канелените сладки на разстояние едно от друго.
Оформяме си топчета с ръце, приблизително колкото орех трябва да са готовите курабийки. Получават се 25 бр. сладки.
Печем в загрята на 170°C фурна до готовност.
Вадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!
Коментари