Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера кипваме 1 л вода с прибавен 800 мл зелев сок - зелева чорба. Сипваме 1 супена лъжица шарлан и 1 равна чаена лъжичка хималайска сол.
Измиваме киноата и я изсипваме да се вари с капак, докато си нарязваме картофите на средно големи кубченца. Прибавяме ги заедно с на ситно нарязаното кисело зеле. Овкусяваме с 1/2 равна кафена лъжичка смлян черен пипер за един по-наситен вкус.
Оставяме полезната зелева супа да се вари 20-тина минути с леко отхлупен капак.
В малка купичка си разбъркваме с вилица 1 яйце, което прибавяме с постоянно бъркане, за да се получат желаните парченца.
Поднасяме диетичната зелева супа с киноа топла и сгряваща в студени дни.
Диетична, полезна и вкусна - отличаваща се със своя приятен кисел зелев привкус.
Чудно Вкусно!