Начин на приготвяне
Сварете лещата до пълна готовност според указанията на пакета. Отцедете я от водата и оставете да изстине.
Запечете сусама на сух тиган за кратко, докато стане леко златист, но в никакъв случай прегорял.
Сложете в блендер чесъна, запечения сусам, бадемите, зехтина, солта и лимоновия сок. Пуснете за няколко секунди, за да се смелят.
Към пастата от ядки сипете лещата и подправките и завъртете още няколко секунди до получаване на гладък хумус.
Може да го оставите малко по-груб или съвсем гладък и фин. По желание си подсилете вкуса със още кимион, сол и лимонов сок.
Готовият хумус от леща поднесете поръсен със ситно накълцан червен лук и струйка зехтин.
Укресете апетитната разядка със свежи листенца магданоз и сервирайте.
Добър апетит!