Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с червена леща

Хумус с червена леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Хумус с червена леща1 / 2
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Тези препечени филийки отказват да бъдат изядени току така - искат с хумус от червена леща, моля ви се"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 ч.ч. печени червени
  • червена леща - 2 ч.ч. сварена
  • зехтин - 5 с.л.
  • тахан - 2 с.л сусамов
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно предварително изпечените и обелени червени чушки. Смесете ги със сварената леща, добавете и останалите продукти. Пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Този хумус е изключително подходящ за намазване на препечени филийки, за гарнитура към печено на скара месо, към пържени или сварени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна разядка стана!
30.03.2023 21:22