Начин на приготвяне
Тези изключително бързи мъфини се приготвят лесно и стават много вкусни. Текстурата им е леко влажна, но в същото време са пухкави и въздушни. Пикантният им завършек благодарение на кайенския пипер им придава особено очарование, но ако се приготвят за деца, разбира се, добре е да се избегне тази съставка.
Преди да започнете да бъркате сместа за солените мъфини, си подгответе карфиола. Измийте го, накъсайте и пуснете да се смели в блендер. Включете фурната да загрее до 180 градуса.
Разбийте яйцето със солта и постепенно добавяйте млякото, олиото, карфиола и кашкавала. Подправете с лютото чушле по желание и пресейте брашното с бакпулвера към сместа. Разбъркайте или разбийте за кратко с миксера до получаване на хомогенно кексово тесто.
Напръскайте със спрей мазнина 8 хартиени капсули за мъфини и ги поставете във специалната тавичка с форми за този вид кексчета.
Разпределете равномерно сместта в капсулите и пъхнете в загрятата фурна, достигнала 180 градуса температура.
Печете 25 минути или докато почервенеят и леко се напукат отгоре.
Готовите солени мъфини с карфиол може да сервирате веднага, докато са още топли.
Добър апетит!