Начин на приготвяне
Разделете карфиола на цветчета, сварете ги в подсолена вода за 7 минути и отцедете.
Запържете нарязаните гъби, докато течността се изпари.
Нарежете карфиола на ситно и го сипете в купа.
Добавете гъбите (изстискайте ги), настъргания кашкавал, нарязания на ситно зелен лук, подправките и разбъркайте.
Разбъркайте яйцето с млякото, сипете в купата и разбъркайте.
Прибавете брашното, разбъркайте и разпределете сместа за солените мъфини във формички за мъфини.
Поръсете с настъргания пармезан и печете солени мъфини с карфиол и гъби в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минути.
Вижте още свежи идеи за паниран карфиол и разберете кои са най-вкусните гъби.