Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с карфиол и гъби

Солени мъфини с карфиол и гъби

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Солени мъфини с карфиол и гъби
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Солени мъфини с карфиол и гъби - идеални за есенно парти. А как вървят с вино, ако знаете"

Необходими Продукти

  • карфиол - 170 г
  • гъби - 120 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • кашкавал - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на цветчета, сварете ги в подсолена вода за 7 минути и отцедете.

Запържете нарязаните гъби, докато течността се изпари.

Нарежете карфиола на ситно и го сипете в купа.

Добавете гъбите (изстискайте ги), настъргания кашкавал, нарязания на ситно зелен лук, подправките и разбъркайте.

Разбъркайте яйцето с млякото, сипете в купата и разбъркайте.

Прибавете брашното, разбъркайте и разпределете сместа за солените мъфини във формички за мъфини.

Поръсете с настъргания пармезан и печете солени мъфини с карфиол и гъби в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минути.

Вижте още свежи идеи за паниран карфиол и разберете кои са най-вкусните гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: