Шоколадова торта BMW

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
158
101
48
11/03/2020
"Изненадайте любим човек, почитател на тази марка, с една много вкусна и в същото време добре направена торта. Включете въображението си"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 бр. шоколадови кръгли готови
  • сладко от ягоди
  • компот от ягоди
  • ЗА КРЕМА МЕЖДУ БЛАТОВЕТЕ
  • шоколад - 2 бр. х 100 г фин млечен
  • течна сметана - 100 г
  • ЗА КРЕМ ГАНАШ
  • шоколад - 200 г натурален (2 бр. натурален шоколад с над 70% какао)
  • течна сметана - 100 г (1 к.ч.)
  • ЗА УКРАСАТА
  • фондан - 500 г готов (захарно тесто)
  • сладкарски бои
  • сладкарско лепило
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът за шоколадовата торта BMW се приготвя, като фин млечните шоколади се разчупват на парчета и се разтопяват на водна баня. Добавя се течната сметана и се разбърква до получаването на хомогенна смес.

В кръгла табла се поставя първият блат. Сиропира се обилно с компота от ягоди, намазва се със сладкото от ягоди и върху него се маже приготвения шоколадов крем. Поставя се вторият блат и по същия начин се сиропира, намазва се със сладко и крем.

Третият тортен блат само се сиропира.

Приготвяме крема Ганаш. Двата натурални шоколади (от по 100 г всеки) начупваме на парчета и разтопяваме на водна баня. След това добавяме 100 г сладкарска сметана и с така приготвения ганаш мажем тортата отгоре и отстрани. Внимаваме да не се получат ръбове, а ако се получат такива, с намокрена в гореща вода шпатула ги изглаждаме.

Омесваме готовия фондан на топка и го разточваме с точилка на кора с дебелина 2-3 милиметра. Покриваме тортата с разточения фондан и хубаво я изглаждаме със сладкарска ютия или с ръце. Изрязва се ненужния фондан. Слага се в хладилник да престои няколко часа.

Охладената и стегната оригинална шоколадова торта се изважда от хладилника и се прави украсата с предварително оцветения със съответните цветове фондан.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар