Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Свеж хумус с авокадо, спанак и майорана

Свеж хумус с авокадо, спанак и майорана

Свеж хумус с авокадо, спанак и майорана
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Свеж и полезен хумус с авокадо, спанак и майорана - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г от буркан или сварен
  • авокадо - ½ бр. голямо
  • майорана - 3 - 4 пресни стръкчета
  • спанак - 1 шепа, нарязани пресни листа
  • магданоз - няколко стръка
  • сусамов тахан - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • хималайска сол - ½ ч.л. равна, на вкус
  • черен пипер - ½ к.л смлян
  • кимион - ½ ч.л. равна
  • шарлан - 1 с.л.
  • маринатата - 3 - 5 с.л. от нахута
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нетрадиционен хумус с авокадо, спанак и майорана!

В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме съставките една след друга:

Около 200 г сварен нахут или от буркан, половин голямо узряло авокадо, листенцата от 3 – 4 прясно откъснати стръкове майорана, 1 шепа пресни листа спанак (може и бейби спанак), няколко стръка пресен магданоз, 3 – 4 супени лъжици светъл сусамов тахан, 1 скилидка чесън, и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Овкусяваме с половин чаена лъжичка фино смляна хималайска сол – на вкус, половин кафена лъжичка смлян черен пипер, ½ равна ч.л. кимион и 1 супена лъжица шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло).

Накрая добавяме няколко супени лъжици от маринатата на нахут или вода, за да може блендера да смели гладко и безпроблемно хумуса. Включваме уреда и блендираме, докато получим желаната нежна консистенция.

Поднасяме хумуса с авокадо прясно приготвен, украсен с връхче – стрък майорана.

Подходящ за топване с арабски питки или здравословен зеленчуков чипс, както и за намазване на домашни крекери или препечени филийки от домашен пълнозърнест хляб.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: