Начин на приготвяне
В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.
Добавете захарта и започнете да разбивате с миксер до получаването на гладък крем.
Прибавете едно след друго яйцата, все така разбивайки с миксера, за още около 5-6 мин.
В друга купа пресейте бялото брашно с щипка сол, бакпулвера и ванилията.
Добавете царевичното брашно и смлените бадеми.
На порции прибавете сухата смес към маслено яйчената.
Ароматизирайте сместа за кекса с 3 с.л. ром. Хомогенизирайте сместа добре.
Подмажете и набрашнете продълговата форма за кекс. Изсипете сместа.
Изпечете царевичния сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Обърнете готовата Амор полента на решетка, поръсете с пудра захар и изчакайте да се охлади напълно преди да нарежете!
Да ви е сладко с този вкусен италиански сладкиш!