Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с моркови на фурна

Картофени кюфтета с моркови на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Картофени кюфтета с моркови на фурна
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
13/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Към любимите картофени кюфтета този път прибавяме и моркови, станаха страхотни"

Необходими Продукти

  • картофи - бр. средни по големина
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • краве сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка малка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги до готовност в подсолена вода.

Пасирайте сварените картофи. Добавете настърганите на ситно ренде моркови, натрошеното сирене.

Овкусете сместа за картофените кюфтета с черен пипер и сол, ако има нужда.

В купа сложете галетата, добавете наситнения магданоз, две пресовани скилидки чесън и щипка сол.

Налейте зехтин и бъркайте, докато сместа се навлажни добре.

Разбийте яйцето. С навлажнени ръце направете зеленчуковите кюфтета.

Потопете ги първо в разбитото яйце, после в приготвената панировка.

Наредете кюфтетата в тавичка, застлана с намаслена хартия.

Изпечете на 190°C в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете картофените кюфтета с моркови на фурна със салата по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: