Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги до готовност в подсолена вода.
Пасирайте сварените картофи. Добавете настърганите на ситно ренде моркови, натрошеното сирене.
Овкусете сместа за картофените кюфтета с черен пипер и сол, ако има нужда.
В купа сложете галетата, добавете наситнения магданоз, две пресовани скилидки чесън и щипка сол.
Налейте зехтин и бъркайте, докато сместа се навлажни добре.
Разбийте яйцето. С навлажнени ръце направете зеленчуковите кюфтета.
Потопете ги първо в разбитото яйце, после в приготвената панировка.
Наредете кюфтетата в тавичка, застлана с намаслена хартия.
Изпечете на 190°C в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете картофените кюфтета с моркови на фурна със салата по ваш вкус.
Да ви е сладко!