Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Детокс»Лимон, чесън и джинджифил при висок холестерол

Лимон, чесън и джинджифил при висок холестерол

Лимон, чесън и джинджифил при висок холестерол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
2
"Приемайте тази полезна смес с джинджифил, лимон и чесън при висок холестерол"

Необходими Продукти

  • лимони - 3 средно големи
  • джинджифил - 3 - 4 см корен
  • чесън - 3 - 4 големи скилидка
  • изворна вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате висок лош холестерол, имате нужда от детокс и искате да подсилите имунитета си, това е вашата рецепта. Лимоните се измиват и киснат в топла вода с 1 ч.л. сода за хляб.

Измиват се добре на течаща вода, нарязват се парченца с кората, като ципата се изхвърля. Корен пресен джинджифил се обелва и се рендосва на едро, скилидки чесън се нарязват на едро.

Сипва се получената смес в каната на блендер или чопър и се блендира на два-три пъти до еднородна смес. В тенджерка се налива 1 литър вода, добавя се получената смес и се загрява.

Още при първото завиране се сваля от котлона и оставяме да се охлади. Прецежда се през два слоя марля или тензух, като се отцежда добре. Получената смес се налива в буркани, затваря се с капачка и оставяме в хладилника.

Приема се 20-30 минути преди храна на обяд и вечер по 1 малка чашка, вижте на снимката. Приема се 3 седмици, после 8 дни се почива и се пие още веднъж нова доза за още 3 седмици.

Тази смес може да се пие заедно с предписаните медикаменти за сваляне на холестерола, така ще има по бързи резултати. Предпазва от камъни в бъбреците и срещи запушване на кръвоносните съдове.

Може да добавите и малко мед, аз я пия чиста. Още първите 3 седмици ще окаже положителен ефект, ще сте свежи и жизнени. Опитайте и бъдете здрави! От посочените продукти, получих сместа от снимката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: