Зелева супа с нахут, грах и просо

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
494
15
19
1
14/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 и ½ ч.ч. или половин буркан - нарязано
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • просо - ½ к.ч. (белено)
  • нахут - 5 - 6 с.л., от буркан
  • грах - 6 - 7 с.л. от буркан / консерва
  • магданоз - 2 - 3 щипки сушен
  • зелев сок - 300 мл
  • вода - 1, 5 л
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ к.л.
  • кориандър - 1 щипка пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджерка кипваме 300 мл зелев сок (зелева чорба) и в него сипваме 1 супена лъжица шарлан, 1 заравнена чаена лъжичка хималайска сол и нарязаните моркови и лук.

Заливаме с 1, 5 л гореща вода (загрята в електрическа кана).

След малко добавяме киселото зеле, нарязано на ситно. Измиваме просото няколко пъти и го добавяме към супата, заедно с граха и нахута. Ръсваме половин кафена лъжичка смлян черен пипер, щипка смлян кориандър (пожелание) и 3 щипки сушен магданоз, може и с пресен – около 1/3 връзка.

Оставаме с капак да се вари до готовност на съставките – докато просото цъфне.

Поднасяме ароматната диетична зелева супа топла и сгряваща.

Чудно вкусна зелева супа със зеленчуци.

Пригответе Зелева супа с нахут, грах и просо и зарадвайте цялото семейство!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар