Начин на приготвяне
В средно голяма тенджерка кипваме 300 мл зелев сок (зелева чорба) и в него сипваме 1 супена лъжица шарлан, 1 заравнена чаена лъжичка хималайска сол и нарязаните моркови и лук.
Заливаме с 1, 5 л гореща вода (загрята в електрическа кана).
След малко добавяме киселото зеле, нарязано на ситно. Измиваме просото няколко пъти и го добавяме към супата, заедно с граха и нахута. Ръсваме половин кафена лъжичка смлян черен пипер, щипка смлян кориандър (пожелание) и 3 щипки сушен магданоз, може и с пресен – около 1/3 връзка.
Оставаме с капак да се вари до готовност на съставките – докато просото цъфне.
Поднасяме ароматната диетична зелева супа топла и сгряваща.
Чудно вкусна зелева супа със зеленчуци.
Пригответе Зелева супа с нахут, грах и просо и зарадвайте цялото семейство!