Орехови блатове за торта

16/03/2020
"Ето как се правят най-вкусните орехови блатове за торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 387
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 10-те белтъка.

Към тях постепенно се прибавят захарта и орехите и здравословното брашно от Рожков, както и 5-те ванилии.

Сложете в тортена тавичка фолио (аз използвам понякога и тавички за пица - супер тънки и вкусни орехови блатове стават), намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа.

Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 3-4 приготвени блата за торта, зависи от дебелината.

Печете ореховите блатове за торта на 150 градуса, предварително загрята фурна до лек загар, което като време е 15-25 мин - спрямо фурната.

Помнете, че след като изстинат блатовете, се втвърдяват, тоест не трябва да са много твърди, докато са още във фурната. Пробвайте с клечка за зъби.

Бонус: Ако се чудите какво да направите с 10-те жълтъка - яйчен крем или крем Брюле е добър вариант - дори да не е за тортата Ви.

Тези блатове са идеални за приготвянето на торта Гараш.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
станимира караджова
Ще се пробва,задължително.
0
0