Бухтички с оризово брашно (безглутенови)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
361
59
411
2
16/03/2020
"Безглутенови бухтички, пред които сме безсилни "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо410
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 150 - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • захар - 1 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • слънчогледово олио - 150 мл за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото кисело мляко сложете содата и изчакайте да шупне. Изсипете в купа.

Добавете разбитото с вилица яйце, захарта, ваниловата захар, щипка сол. Започнете да прибавяте от оризовото брашно, докато получите гъста каша.

В дълбок тиган загрейте слънчогледово олио около 150 мл.

С чаена лъжичка вземете от тестото за бухтичките и пуснете в загрятото олио.

Безглутеновите бухтички сами се обръщат. Изпържете до приятен загар.

Извадете ги с решетъчна лъжица върху кухненска салфетка.

Отцедените безглутенови бухтички сложете в подходяща чиния, поръсете с пудра захар и поднесете!

Приготвят се много бързо тези бухтички с оризово брашно!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар