Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Вегетарианска затворена пица

Вегетарианска затворена пица

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Вегетарианска затворена пица
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Кой каза, че вегетарианците не си хапвали пица"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • вода - 180 - 200 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 10 г от кубче
  • за плънката
  • моцарела - 125 г
  • спанак - 200 г бланширан
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В затоплена вода сложете маята и захарта, за да се разтворят. Излейте течността в пресятото брашно, добавете 2 с.л. зехтин и започнете да месите.

Когато тестото се оформи, добавете солта. Продължете месенето още 5-6 мин.

Сложете тестото за тази вегетарианска затворена пица в купа, покрийте с парче домакински найлон и кърпа.

Приберете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Нарежете спанака и го бланширайте за 3-4 мин в подсолена вряща вода. Отцедете добре.

Прехвърлете спанака в тиган, добавете една цяла скилидка чесън и 2-3 с.л. зехтин.

Сложете на котлона и запържете, докато се изпари всичката вода и спанакът остане на мазнина.

Отдръпнете от котлона и извадете скилидката чесън. Втасалото тесто разделете на две еднакви части. Разточете на кръгове.

В единия карай сложете от спанака и отгоре парчета моцарела. Захлупете с другия край и притиснете ръбовете добре, за да не изтече плънката.

Намажете всяко калцоне със зехтин и оставете отново за 20 мин.

Изпечете приготвената затворената пица на 220°C в предварително загрята фурна за около 10 мин или до приятен загар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: