Турска чорба на невестата Езо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
168
57
533
1
17/03/2020
"Тази турска чорба е цяла история в купичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца763
  • Преглеждания за седмицата236
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на едро и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.

Добавят се доматеният концентрат, лютият пипер и ментата. Разбърква се, за да се запържат леко.

Налива се 2 литра вода. Прибавят се измитата леща, нарязаните на кубчета картофи, булгурът, сол и черен пипер на вкус.

Турската супа се на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре.

Приготвената супа от леща се пасира. Ако има нужда, се разрежда с още вода.

Червеният пипер се запържва за кратко в сгорещеното масло.

Турската чорба на невестата Езо се поднася с червения пипер, лимон и пресните билки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар