Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Турска чорба с телешко месо

Турска чорба с телешко месо

anka_neykovaanka_neykova
Новак
4186
Турска чорба с телешко месо
Снимка: anka_neykova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Хайде сега да видим дали нашата или турската шкембе чорба е по-вкусна. Гласувайте за своя фаворит"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г, нарязано на кубчета
  • вода - 900 мл гореща
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • за заливката
  • масло
  • лют червен пипер - на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото с водата в тенджера, вари се до напълно сваряване на месото.

В друга тенджера запържете маслото, добавете ситно нарязания лук и пържете 3 минути.

Прибавете свареното месо и пържете всичко заедно 3 минути. След това сложете 700 мл бульон от тенджерата, в която е варено месото.

Правите в отделен съд застройка от 2 лъжици брашно, 200 грама кисело мляко и едно яйце.

След като е завряла чорбата с черпак се взима от бульона, с който се разрежда добре застройката

Застройката се изсипва постепенно към телешката супа. Сложете сол на вкус.

В малък тиган запържете масло с лют червен пипер. Запръжката изсипете към чорбата.

Турската чорба с телешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: