Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Турска трахана (тархана) чорба

Турска трахана (тархана) чорба

Турска трахана (тархана) чорба
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"Турска трахана тархана чорба - икономична, но много ароматна и вкусна."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • тархана - 5 с.л.
  • сол
  • суха мента - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сгорещяват маслото и олиото. Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в мазнината.

Когато омекнат, към тях се прибавя супена лъжица доматено пюре, сухата тархана и супена лъжица суха мента.

Бърка се няколко минути, след което в тенджерата се наливат на няколко пъти зеленчуков бульон или вода.

На една супена лъжица тархана се налива чаша и половина бульон.

Турската супа се оставя да къкри на слаб котлон, като периодично се разбърква. Готви се около 20 минути или докато се сгъсти.

Турска трахана (тархана) чорба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: