Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Турска брашнена чорба

Турска брашнена чорба

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турска брашнена чорба
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л.
  • бульон - 6 в.ч. телешки
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се слага в тенджера.

Брашното се разбърква с няколко лъжици бульон и се добавя в тенджерата.

Слага се на котлона, добавя се сол на вкус, разбърква се и се оставя да заври.

Отделно прясното мляко се разбърква с жълтъците и разбърквайки се добавя в тенджерата.

Червеният пипер се запържва в маслото и се добавя към чорбата. Оставя се да ври още малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: